Световна премиера на Mazda TAKERI. На автомобилното изложение в Токио ще се състои премиерата на Mazda TAKERI

Mazda Motor Corporation ще представи глобалната премиера на концепта Mazda TAKERI – следващото поколение седан на тазгодишното 42-ро Автомобилно изложение в Токио. Своя дебют за Япония ще направи и новия кросоувър CX-5, оборудван с пълната гама революционни технологии SKYACTIV. 

Темата на Mazda за Автомобилното изложение в Токио 2011 е: „Екологична технология,  преминаване на границите за емоция и движение. Докато има хора, които обичат шофирането Mazda ще продължава се развива емоцията на движението в хармония с екологичността и безопасността.” 

Концептът TAKERI олицетворява новата дизайнерска линия на Mazda, KODO – Духът на движението, допринасяйки за качествено ново усещане за мощ и привлекателност за седан. Зад привлекателния дизайн е скрита SKYACTIV Технологията, представяща за първи път в Mazda регенеративно спиране – система преобразуваща кинетичната енергия по време на спиране в електричество, складирана в кондензатори и използвана за захранване на електрическите системи на автомобила, което намалява натоварването на двигателя и се спестява гориво. Това комбинирано с новият SKYACTIV-D дизелов двигател, Mazda i-stop (интелигентна система за исзключване на двигателя и рестартиране), нова олекотена конструкция, аеродинамика и нова конструкция на шасито, позволява Mazda TAKERI да постигне отлична икономичност енергична динамика и комфортно пътуване.

Новият CX-5 първият сериен автомобил на Mazda въплатил новата дизайнерска линия KODO – Духът на движението заедно със  SKYACTIV двигатели, трансмисия, конструкция и окачване. С лекото си тегло, аеродинамична форма, икономични и пъргави дизелови и бензинови двигатели, Mazda i-stop и спестяващи гориво трансмисии, новата Mazda CX-5 предоставя предвидимо и точно управление, висококачествен комфорт заедно с изклчителни екологични показатели и системи за безопасност.

Автомобилното изложение в Токио 2011 ще се проведе 2011 Междунаародния изложбен център Токио, между 3 и 11 декември.